Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 7. 2007

Co ještě chybí našemu domečku

Není toho mnoho, já jsem zjistila, že nejen že sem nepíšu jak bych měla, ale dokonce nejsou ani fotky dokončování, poslední 3 dny budou opravdu chybět, protože jsem neměla k dispozici fotoaparát.

Budu se to snažit dovkládat, alespoň to co kde najdu.

Ale k věci, kolem domu jsme úspěšně položili obrubníky, které vymezí plochu pro kačírek a plochu pro trávu nebo okrasnou zeleň. Kačírek už k jeho pořizovací ceně nebude v celé hloubce obrubníků, ale jen povrchově tak 5 cm, pod ním je vstva obyčejnějšího štěrku, co bude patrné na fotce, až nějakou vložím :)

Taky je skoro hotová terasa, celou zimu to vlastně byly víceméně vybetónované základové pásy vysypané makadamem. Vedli jsme dlouhé diskuze na téma jaký bude povrch. Petr chtěl praktický a co nejlevnější já chtěla dřevo, tedy tropické. Jeho pořizovací hodnota by nás však vyšla na cca 40.000,- proto se nekoná. Terasu doposud pokrývá betonový povrch tedy už na celé ploše a čeká na oblkládače a dlažbu. Tu už máme asi vybranou, jen stále nevím, zda obkládat s kovovýma lištama či nikoli.

Dlažby očekávají také schody. Nelprve jsem měla falešnou iluzi o tom, jak krásně bude obložená přímo hotovými schodnicemi, ale vzhledem k jejich ceně 800 - 1200,- Kč za kus, jsem dostala nápad zcela jiný. Aby se dům ujednotil bude dlažba na terase i na schodech stejná. Stlále však řeším tu lištu.

Můj šikovný manžel také dodělal sokl z marmolitu, takže už ze všech světových stran je překrásný.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář