Jdi na obsah Jdi na menu
 


jak to začalo

Příspěvky

13. 8. 2006

Dům

/ Rubrika: jak to začalo / Fotografie: PLÁNY

V únoru 06 jsme už věděli, že máme pozemek, taky jsme věděli s kým budeme stavět, proto jsme se rozjeli do Olomouce do vzorového domu, abychom se domluvili, kdy budeme stavět. Byli na nás milí a vstřícní, podepsali Smlouvu o smlouvě budoucí, vybrali jaký dům chceme, ten jsme jakž takž vymysleli...doma pak čekali, až nám ho pošlou zpracovaný e-mailem,jak by mohl vypadat. Hodně mne však sklamalo, že se nikdo nepřijel podívat jaký máme pozemek,jak je situovaný, jaký dům nejlépe tedy vybrat a jak ho "otočit" aby vyhovoval budoucímu bydlení.

Náš dům byl vybrán z typového vzoru SOLO LINE 105

 
Celý příspěvek

12. 8. 2006

Koupě pozemku

Po "rozhodnutí" Petr začal zjišťovat, komu patří který pozemek a kdo jej bude ochoten za "přijatelnou" cenu prodat. A začalo vznikat napětí, protože jedni slíbili, že prodají, pak neprodali, jiným v tom bránily rodinné vztahy nebo se jim cena po "uležení" zdála nízká. Po úporném jednání o ceně a velikosti pozemku se nakonec podařilo dojít ke kompromisu. Ale pak se zjistilo, že je na pozemku veden plyn!...

 
Celý příspěvek

12. 8. 2006

Rozhodnutí

/ Rubrika: jak to začalo

Rozhodnutí je jedna z nejdůležitějších a nejtěžších věcí, co se vůbec stavby týče. Nám to trvalo hoooodně dlouho. Nejde jen o to, vědět že chcete postavit dům, ale taky  kde, jaký, s kým, za kolik a kdo to bude financovat!

 
Celý příspěvek