Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 12. 2006

Jak jsme vraceli byteček

Každý náš známý ví, v jakém stavu se nacházel náš byt, prostě katastrofa. Musím se zde trochu obhájit, že my ho tolik "neojeli", už ve strašné stavu nám byl předán.A to byl snad taky důvod, proč jsme vůbec nepředpokládali  žádné potíže s jeho předávání, už pro jeho umístění.

Když byl byt prázdný, tak se vymaloval, uklidil Při odchodu ovšem praskl odpad, sousedi ze spodu byly kompletně vytopeni. Pan opravář vysekal v naší koupelně nádhernou díru 50 na 50 cm. Naštěstí se závada týkala společného potrubí, jen představa jak jetě platíme sousedům za  malování a zdíme v koupelně díru, by mne asi položila. Na konci října se čekalo na první předávání.

Verdikt paní z byťáku nám však vyrazil dech, nejen že se jí nelíbilo jak je vymalováno, chyběla PVC lišta v kuchyni, dřevěné lišty v pokojích, bylo puklé okno v kuchyni, a bylo toho mnohem víc, ale jen tohle jsme museli nakonec dát do pořádku.

Okno nebyl problém, prostě se vysadilo, vyměnilo sklo a bylo, ale stejně měnit celé okno kvůli poklině v rožku, která měřila cca 8 cm??????????

Na malování nám přišel pomoci známý, vzhledm ke kvalitě omítky, předchozím několika nátěrům a jejich kvalitě, se opravdu nedalo dobře vymalovat, protože jak jste se dotkli zdi kus upad. Ale namalovalo se to do bíla jak se dalo, vyhladily sádrou njevětší nerovnosti. Hlavní doporučení?...Netřískat dveřma nebo to celé opadá!

Dřevěné lišty jsme vzala našim z jejich bytu, protože máti se stejně chystala na jejich změnu. Dobili se všechny chybějící kousky, tolik lišt tenhle byt nepamatuje!

Petr koupil PVC lištu v barvě bílé, zcela očividně se vyjímá v kuchyni, kde je žluté lino a místy pod ní čouhají pozůstatky dlaždic, které mají béžovou barvu.Ale když být musí!

Další předávka se stihla do poloviny listopadu, takže nakonec se další zbytečný nájem platil jen z části. Paní byla tentokráte spokojená, celý byt si prošla znova, zkontrolovala havně okno, spočítala lišty, razící liště v kuchyni se ani nedivila.

Jsme jen ráda, že skončil zlý sen z Dělnické, přeji dalšímu nájemci příjemný pobyt, škrábání stěn, dělání omítek, utěsnění oken, výměnu WC a kdo ví co ještě ...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář