Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 7. 2007

Travička zelená

Záměrně jsem celý text pojala zeleně, aspoň někde se to bude zelenat ;o).

Pokud jde o naši zahradu, tak jsem si celý proces zatravňování představovala poněkud idylicky a jednoduše. Nejden že nás to stálo spoustu námahy, ale taky finančně se začínáme šplhat do částek, které se mi už dávno nelíbí a to jsme skrouhli všechna předem jasná drahá řešení, jako je zatravňovat pomocí koberců, dovozu kompostu nebo dokonce připravené a již se samotným travním semenem připravené hlíny. Nejhorší na posledních variantách bylo, že osadit našich 2000 m čtverečních znamenalo dovézt všeho nejméně 3 nákladní auta a to by se nám dovoz materiálu téměř rovnal pořizovací hodnotě kompostu či zminěného substrátu.

Jak jsem již napsala, naše idylka začala tak, že jsme nejprve nechali dovézt všechnu zbylou hlínu z předšlé stavby haly, ta ležela 2 roky ladem. Rozvezli jsme také naši "skrývku", která byla sice hnědší nežli celý její podklad jíloviny, ale přesto značně jílovitá...ani doma, když jí smíhcám se substrátem na pokojové rostliny 1:2 mnoho radosti při přesazování neudělala a kytičkám se značně nelíbí. Pomocí malého traktůrku jsme zorali naše pole čásek neorané a na světě byla veliká fůra kamení, i na místech do té doby skrytých částečnou hnědozemí vylezla naše krásná jílovina. Mé naděje na anglický trávník se pouhým pohledem rozplynuly.

Sběr kamene nám trval opravdu dlouho, takže od plánovaného setí v dubnu jsme se přesunovali na červen, poté až do července.

V červnu jsme sice stihli připravit jakš takš místo o rozloze 500 m, ale při samotném zasévání málem vypustili duši, protože zasekávat to osivo bylo nad moje síly, dokonce to nevydrželi ani nové hrábě!

Dalších cca 1000 m2 jsem vzlai strojem..tj. opět malý traktůrek a brány a zbatek čeká na dodělávky, jako zakoupení nášlapů na chodník, pískoviště a zatravňovací panely.

Travička začíná vystrkovat růžky, ale jsem opravdu zvědavá, kam se dostaneme se spotřebou vody a kdy nám příjdou to zalévání zakázat :).

vystrkující růžky vložím po nafocení, tj. zítra...

 

Náhledy fotografií ze složky Tráva

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář